We earn a commission from brands listed on this site. This influences the order and manner in which these listings are presented.
Advertising Disclosure

Strato-review 2024

Europese webhosting met unieke meertalige ondersteuning

Top10.com Staff

In a Nutshell

We waren onder de indruk van Strato’s groene energiecertificaten en naleving van de AVG. Strato is duurder dan sommige andere webhostingproviders, maar functies zoals de meertalige ondersteuning in 16 talen, versiebeheer en all-inclusive pakketten, rechtvaardigen de investering voor bedrijven die zich richten op Europese markten.

pros

  • Alle pakketten bevatten een domeinnaam en SSL-certificaat
  • Test designs en thema's makkelijk met versiebeheer
  • Meertalige ondersteuning omvat 16 Europese talen

cons

  • Pakketten zijn duurder dan andere webhosts
  • De klantenservice werkt op werkdagen tussen 9 en 5

Strato Strato Bezoek website

Wat is Strato?

Strato AG is een Duits bedrijf dat website- en e-commerceoplossingen biedt in heel Europa, waaronder Duitsland, Spanje, Frankrijk, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Het bedrijf, dat werd opgericht in 1997, breidde in 2006 de dienstverlening uit tot buiten Duitsland. Gegevens worden veilig opgeslagen in de Duitse datacenters van Strato, waardoor snelle connectiviteit in heel Europa wordt gegarandeerd.

Strato onderscheidt zich door een toewijding aan groene energie, met datacenters die worden aangedreven door hernieuwbare energiebronnen. Strato investeert ook in milieuprojecten zoals herstel van heidegebieden en windenergie-initiatieven.

Hoewel Strato uitgebreide pakketten biedt die geschikt zijn voor beginners, liggen de prijzen hoger dan bij concurrenten. Het biedt echter wel leermiddelen zoals blogs, veelgestelde vragen en online marketingtraining. De Webshop-pakketten zijn ideaal voor drukbezochte, meertalige websites die gericht zijn op de Europese markt.

Strato gebruiken

Aan de slag gaan met Strato is eenvoudig. Nadat u zich hebt aangemeld voor een pakket en u een domein hebt geselecteerd, kunt u beginnen met het ontwerpen van uw website door een van de meer dan 200 sjabloon-opties te selecteren.

Het maken van websites vereist geen technische kennis, omdat de ‘drag-and-drop’-interface het toevoegen van tekst, afbeeldingen en widgets snel en intuïtief maakt. Strato is ook mobiel-responsief en biedt de optie om uw website vanaf uw smartphone te bewerken.

U kunt sjablonen zelfs na de lancering van uw site nog wijzigen, maar houd er rekening mee dat alle gemaakte aanpassingen verloren gaan. Voordat u live gaat, kunt u een preview van uw site bekijken op uw desktop, tablet en mobiele apparaten om ervoor te zorgen dat deze er perfect uitziet. Zodra u tevreden bent, kunt u het met slechts één klik publiceren.

Functies en hulpmiddelen van Strato:

De Strato AG webhost biedt een verscheidenheid aan functies en tools. Alle pakketten omvatten e-mail en SSL, dus u hoeft de kosten hiervan niet als afzonderlijke items in aanmerking te nemen.

Webhosting

Elke Strato-website wordt geleverd met onbeperkte bandbreedte. U kunt uw voorkeursdomeinnaam selecteren en Strato controleert de beschikbaarheid ervan. De meeste domeinextensies, waaronder .nl, .com, .eu en .net, zijn inbegrepen in de pakketprijs. U kunt domeinextensies zoeken op categorieën, zoals “Financieel” of “Onderwijs” om de beste voor uw site te vinden.

Versiebeheer

U kunt tot 10 verschillende versies van uw website maken, wat perfect is voor het testen van verschillende ontwerpen of thema’s, zoals voor speciale promoties of evenementen. Hoewel slechts één versie tegelijk actief kan zijn, kunt u eenvoudig met één muisklik schakelen tussen versies, zodat u uw site kunt verfijnen totdat u klaar bent om de wijzigingen te publiceren.

Meertalige websites

Meertalige functionaliteit is beschikbaar in 16 Europese talen, waaronder Nederlands, Engels, Duits, Frans en Pools. Om een andere taal aan uw Strato-website toe te voegen, logt u in op de sitebouwer, navigeert u naar Instellingen en selecteert u “Taal toevoegen”. U kunt bestaande inhoud vertalen of beginnen met een lege pagina. Houd er rekening mee dat elke nieuwe taalpagina meetelt voor het maximale aantal toegestane pagina’s. Deze functie is niet beschikbaar in Site Builder Basic.

E-mail

Afhankelijk van uw pakket kunt u maximaal vijf mailboxen hebben, elk met 5GB opslagruimte, en met flexibele opslagtoewijzing kunt u waar nodig ruimte verdelen over uw verschillende mailboxen. De webmail van Strato integreert met e-mailinterfaces van derden, zoals Microsoft Outlook, Mozilla Thunderbird en Apple Mail-toepassingen.

SSL-encryptie

Met Strato wordt uw website geleverd met een SSL-certificaat, zodat alle verbindingen tussen uw site en uw bezoekers versleuteld zijn, waardoor hun informatie veilig blijft terwijl ze browsen. Het activeren van uw SSL-certificaat is eenvoudig en kan met slechts een paar klikken worden gedaan, waardoor uw klanten het hoogste beveiligingsniveau voor hun gegevensoverdracht ontvangen.

Een website maken met Strato

Het maken van een website met Strato is heel eenvoudig. Er zijn meer dan 200 sjablonen, die zijn geoptimaliseerd voor meerdere apparaten, waaronder smartphones. Het toevoegen van tekst, afbeeldingen en widgets is eenvoudig met een intuïtieve ‘drag-and-drop’-bewerkingsfunctie. U kunt met één klik een preview van uw site bekijken op verschillende apparaten voordat u live gaat.

Multimedia toevoegen aan uw Strato-website

Strato ondersteunt verschillende soorten multimedia, waaronder afbeeldingen, video’s en documenten, die kunnen worden toegevoegd met de ‘drag-and-drop’-bewerkingsfunctie van Strato. U kunt afzonderlijke bestanden uploaden vanaf uw computer, maar Strato staat het niet toe om meerdere bestanden tegelijkertijd te uploaden. Strato biedt momenteel geen stock-multimediabestanden aan.

Marketingfunctionaliteit met Strato-websites

U kunt uw sociale media-accounts integreren in uw blog. In tegenstelling tot andere webhostingdiensten biedt Strato echter geen ingebouwde e-mailmarketingtools.

SEO-functionaliteit en add-ons met Strato-websites    

Strato biedt een tool voor het rangschikken van trefwoorden, genaamd de marketingRadar-tool, die u extra kunt toevoegen aan uw pakket voor € 1 per maand. U kunt ook kiezen voor de rankingCoach-optie voor € 10 per maand, waar de marketingRadar-tool bij inbegrepen is, samen met training, regionale optimalisatie en prestatieanalyse.

E-commerce:

De e-commercefuncties van Strato omvatten de mogelijkheid om tot 200.000 producten te uploaden, prijzen te wijzigen en voorraden te beheren. U kunt kiezen uit verschillende betaalmethoden en kortingsfuncties en aanbiedingen gebruiken om meer verkoop te genereren. 

Hoeveel kost Strato?

Strato biedt drie prijsniveaus voor websitebouw: Basis, Pro en Business. Prijzen vangen aan bij € 5 per maand als u ervoor kiest om jaarlijks te betalen. Er zijn vier e-commerceopties, vanaf € 15 per maand (bij jaarlijkse betaling) voor de basisoptie. In plaats van jaarlijks kunt u ook maandelijks betalen tegen iets hogere kosten.

Alle sitebouw-pakketten omvatten één domeinnaam, één SSL-certificaat, responsieve ontwerpen, de mogelijkheid om op een telefoon te bewerken, onbeperkt dataverkeer, webmail en een preview-functie.

Alle e-commercepakketten bevatten één domeinnaam, één SSL-certificaat, tot 200.000 producten en responsieve ontwerpen. E-commercepakketten omvatten PayPal als betaalmethode en Webshop Advanced, Pro en Ultimate omvatten ook iDEAL, Klarna en Mollie, evenals opties voor het creëren van aangepaste verzendmethoden.


Site Builder Basic
Site Builder Pro
Site Builder Business
Webshop Now Basic
Webshop Now Advanced
Webshop Now Pro
Webshop Now Ultimate

Prijs per maand (bij jaarlijkse betaling)

€5

€8

€14

€15

€30

€40

€75

Introductie-aanbod?

1 maand gratis

12 maanden slechts € 1

6 maanden slechts € 1

1 maand gratis

6 maanden slechts € 1

3 maanden slechts € 1

3 maanden slechts € 1

Site-pagina's

5

1.000

1.000

1.000

1.000

1.000

1.000

E-mailboxen

1 (5 GB)

3 (5 GB)

5 (5 GB)

4.000 (40 GB)

8.000 (80 GB)

15.000 (150 GB)

25.000 (250 GB)

Talen

1 (NL)

16

16

1 (NL)

1 (NL)

2 (NL & 1 extra taal)

14


Strato Hulp en ondersteuning:

Bij Strato hebt u toegang tot verschillende ondersteuningsopties. U kunt telefonisch of per e-mail contact opnemen met de klantenservice van Strato tijdens kantooruren van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur CET. Er is geen 24/7 of uitgebreide ondersteuning, zelfs voor duurdere pakketten.

De Help-pagina bevat een uitgebreide bibliotheek met veelgestelde vragen over onderwerpen variërend van contracten en facturen tot e-mail en hosting. Er zijn ook regelmatig bijgewerkte blogberichten over relevante onderwerpen zoals internetveiligheid en onderhoud van blogs.

Hoe Strato zich verhoudt tot andere websitebouwers


Strato
IONOS
Wix
Web.com

Prijzen

 € 5 - € 75 per maand

$ 12 - $ 62 per maand

$ 17 - $ 159 per maand

$ 15,99 - $ 44,99 per maand

Hosting inbegrepen?

Aantal sjablonen

 200+

29

900+

150+

Blog-functionaliteit

E-commerce-functionaliteit

Functionaliteit voor e-mailmarketing

 X

X

Responsief ontwerp

Analyse en rapportage

Kan worden geïntegreerd met Google Analytics


Strato vs. IONOS

IONOS concurreert stevig met Strato op het gebied van prijzen, maar mist versiebeheer en ondersteuning voor meertalige websites. Hoewel IONOS een beperkte sjabloonselectie biedt, maakt de AI-aangedreven site-ontwerper snelle websitelanceringen mogelijk. Over het algemeen biedt Strato meer waarde, vooral voor degenen die meertalige ondersteuning en versiebeheer zoeken.

Strato vs. Wix

Wix beschikt over een grotere sjablooncollectie en 24/7 ondersteuning, in tegenstelling tot de beperkte ondersteuningsuren van Strato. Ondanks dat Wix duurder is dan Strato, biedt het geavanceerde functies zoals e-mailmarketing en uitgebreidere analyses. Wix biedt ook meer flexibiliteit in het ontwerp, terwijl Strato eenvoud en waarde biedt aan beginners.

Strato vs. Web.com

Web.com biedt betaalbaarheid en extra functies, zoals site-analyse en e-mailmarketing, waardoor het een sterke concurrent is voor Strato wat betreft e-commerce. Strato presteert echter beter dan Web.com met ondersteuning voor meertalige sites en gebruiksgemak voor beginners.

Strato Strato Bezoek website


Bottom Line

Strato biedt milieuvriendelijke hosting met AVG-naleving en meertalige ondersteuning voor 16 Europese talen, naast functies voor versiebeheer en smartphonebewerking. Bovendien bevatten alle pakketten een domeinnaam en SSL-certificaat, wat zorgt voor transparante prijzen zonder verborgen kosten.

De beperkte openingstijden van de klantenservice en hogere prijzen kunnen sommige gebruikers echter afschrikken. Over het algemeen biedt Strato een robuust platform voor het bouwen en beheren van websites met een sterke nadruk op duurzaamheid en marktbereik.

Veelgestelde vragen

1. Wat is Strato?

Strato is een toonaangevende webhostingprovider in Duitsland die in heel Europa website- en e-commercepakketten aanbiedt. Strato is opgericht in 1997 en geeft prioriteit aan milieuduurzaamheid door de datacenters te hosten met groene energie en de AVG na te leven.

Met een sterke focus op meertalige ondersteuning stelt Strato gebruikers in staat om websites te creëren in 16 Europese talen, waardoor een brede toegankelijkheid en marktbereik wordt gegarandeerd. De intuïtieve ‘drag-and-drop’-interface en de meer dan 200 sjablonen vereenvoudigen het maken van websites, waardoor het geschikt is voor zowel particulieren als bedrijven.

2. Wie gebruikt Strato?

Strato wordt gebruikt door een breed scala aan gebruikers, waaronder particulieren, kleine bedrijven en grote ondernemingen in heel Europa. De flexibele pakketten voldoen aan verschillende behoeften, of het nu gaat om persoonlijke blogs, professionele portfolio’s of robuuste e-commerceplatforms. Strato biedt onbeperkte bandbreedte, SSL-versleuteling en e-mailintegratie en is geschikt voor gebruikers die op zoek zijn naar betrouwbare hostingoplossingen met geavanceerde functies en tools.

3. Is Strato goed voor beginners?

Ja, Strato is zeer geschikt voor beginners dankzij de gebruiksvriendelijke interface en uitgebreide ondersteuningshulpbronnen. Met dank aan de ‘drag-and-drop’-sitebouwer en vooraf ontworpen sjablonen kunnen gebruikers met dit platform ook zonder technische expertise professioneel ogende websites maken. Daarnaast biedt Strato handleidingen, veelgestelde vragen en klantenondersteuning tijdens kantooruren om beginners te helpen bij het navigeren door het hostingproces en het oplossen van problemen.

Top10.com's editorial staff is a professional team of editors and writers with dozens of years of experience covering consumer, financial and business products and services.

Copyright © 2009 - 2024 Natural Intelligence Ltd. All Rights Reserved.

Mailing address:

4023 Kennett Pike #50055

Wilmington, DE 19807

Top10.com is designed to help users make confident decisions online, this website contains information about a wide range of products and services. Certain details, including but not limited to prices and special offers, are provided to us directly from our partners and are dynamic and subject to change at any time without prior notice. Though based on meticulous research, the information we share does not constitute legal or professional advice or forecast, and should not be treated as such.

Reproduction in whole or in part is strictly prohibited.

As an Amazon Associate we earn from qualifying purchases.